Merkityksellistä kirjoittamista

Luettavanasi on blogini 700. kirjoitus. Kolmen viikon päästä blogini täyttää kolme vuotta. Näinä päivinä täyttyy 30 000 lukijan raja.

Tästä kaikki alkoi – alunperin tyhjästä – testisivusta.

Kirjoittamalla ja erilaisia WordPressin vimpaimia kokeilemalla.

Innoituksen bloggaamiseen sain käytännöllisen teologian lehtorilta, joka oli perustanut opetustyön tueksi WordPress -sivuston.

Rakastaa on vahva sana. Kirjoittamisen ja kirjojen kohdalla sitä voin käyttää. Olen rakastanut kirjoittamista siitä saakka, kun olen oppinut kirjoittamaan – samoin kirjoja niin kauan kuin olen osannut lukea. Ajattelin, että blogi on väline keskustella opiskelutoverien kanssa ja/tai purkaa kohtaamiani hengellisen kentän ilmiöitä.

Kommentti kommenttiin käänsi blogini suunnan. . Ilmainen mainostaja nimeltä puskaradio teki kommentin kommentoinnin aikaan työtään; kävijämäärä kasvoi kymmenkertaiseksi.

Tartuin entistäkin terävämmin käsiteltävään aiheeseen, koska sain nähdä uudelleen ja uudelleen tuttujen tapahtumakulkujen putkahtavan esiin niin taannoisen taustayhteisöni, sen tukijoiden kautta/toiminnassa kuin vastaavia asioita käsittelevien tahojen kirjoituksissa/kannanotoissa.

Palautteesta päätellen blogiani seuraa ainakin kaksi ryhmää:

  • ne, joille edustan uhkaa ja
  • ne joille annan sanoja heidän kokemilleen asioille ja/tai turvaa. Joukossa on toki myös niitä,
  • jotka ikään kuin ”eksyvät” tänne jonkin Google-haun ja/tai toisen blogin myötä.

Olen useassa yhteydessä törmännyt ajatukseen eteenpäin ajavasta intohimosta. Tässä sanoittajana on Cristian Mihai:

Salaisuus on sen tekeminen, mihin sinulla on intohimo, sen tekeminen, joka merkitsee sinulle syvästi jotain. Koska jos teet näin, tapahtuu jotain merkillistä: joku muu yhtyy siihen, mitä olet tekemässä. Jos jokainen postitus merkitsee sinulle jotain, se yhtä lailla ja eittämättä merkitsee myös jolle kulle muulle jotain.

Raamatullisin termein voisi puhua pienistä teoista, pienestä siemenestä, uskollisuudesta vähässä, sen tekemisestä, joka on käsillä, uskon askeleiden ottamisesta

faith-in-wor_syksy.

Julkaissut Pauliina Kuikka

valokuvaaja, sisällöntuottaja - photographer, content manager

Jätä kommentti